Net als u vindt de NVAM het belangrijk dat uw opleidingsniveau hoog is en uw vakkennis actueel blijft. Schrijf u daarom vandaag nog in voor onze masterclasses en congressen.
De Algemene ledenvergadering van de NVAM: In komende ALV zal de afsluiting van het verenigingsjaar 2023 plaatsvinden. De vergadering is wegens te weinig deelname verplaatst naar 15 oktober. 2024 Wij kijken uit naar uw komst! Op de agenda staan onder andere: • Bespreken jaarverslag 2023 • Financieel jaaroverzicht 2023 • Bestuursverkiezingen • Actualiteiten • Politieke contacten en strategie • Ledenaantallen en -participatie Na de vergadering zal er een drankje worden aangeboden. Inschrijven uiterlijk voor 1 oktober 2024. Na inschrijving ontvangt u in de week voor de vergadering de stukken en definitieve agenda.
17 oktober 2024 Een online refereeravond voor en door de sedatiepraktijkspecialisten. Georganiseerd door Catharinaziekenhuis Eindhoven Programma vindt u in de brochure
Wil je jouw kennis vergroten over perifere intraveneuze katheters (PIVC) met een focus op lange perifere katheters voor moeilijk prikbare patiënten? Tijdens het gratis webinar op 17 oktober krijg je meer inzicht in het omgaan met moeilijke intraveneuze toegang en je leert meer over het echogeleid aanprikken van Introcan Safety® Deep Access. Schrijf je in vóór 5 oktober. Voor eeze scholing is geen accreditatie aangevraagd door de organisatie!
Doelgroep Dit symposium wordt georganiseerd door vier Hogescholen die de combinatieopleiding Hbo-verpleegkunde met operatieassistent of anesthesiemedewerker aanbieden. Het symposium is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met het opleiden van medewerkers in het perioperatieve werkveld. Thema: (verpleegkundig) leiderschap Tijdens dit symposium staat leiderschap centraal. Hoe kun jij als operatieassistent of anesthesiemedewerker invloed uitoefenen op de kwaliteit en veiligheid van de (perioperatieve) zorg voor de patiënt? Leiderschap betekent dat je niet alleen de eigen vakbekwaamheid en deskundigheid inzet, maar ook van collega's op de operatiekamer. Dit vraagt veerkracht, communicatieve vaardigheden en samenwerking. Verpleegkundig leiderschap is zowel een individuele competentie als een collectieve verantwoordelijkheid. Wat kun jij als beroepsprofessional hierin betekenen? Het is belangrijk dat er tijdens de opleiding aandacht is voor verpleegkundig leiderschap. Hoe kunnen we studenten aanmoedigen om hun leiderschapspotentieel te ontdekken? Tijdens dit symposium worden er diverse lezingen gegeven en workshops aangeboden. Er is een inspirerende kennismarkt. Je krijgt handvatten aangereikt hoe je invloed kunt uitoefenen op kwaliteit en veiligheid van zorg. Netwerken Om ervaringen met elkaar te delen is er tijdens het symposium ruimte om te netwerken. Leer elkaar kennen en ga in gesprek over (verpleegkundig) leiderschap op de operatiekamer. Kosten De kosten voor dit symposium bedragen €25,00, inclusief koffie en thee bij ontvangst, netwerklunch en borrel om de inspirerende dag af te sluiten. Accreditatie Dit symposium is geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) en Nederlandse Vereniging voor Anesthesiemedewerkers (NVAM) Enthousiast geworden over dit symposium? Schrijf je snel in!
Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening kan tot pijn leiden en bij levensbedreigende ziekten, zoals bij kanker, komt pijn ook veel voor. Het is echter niet iets wat we zomaar moeten accepteren. Ernstige pijn zorgt ervoor dat mensen minder bewegen, minder goed doorademen en minder goed slapen. Het kan leiden tot ernstige complicaties, zoals longontsteking of trombose, maar ook tot depressieve gevoelens, minder sociale contacten en stress. Als verpleegkundige, verpleegkundig specialist of anesthesiemedewerker heb je een spilfunctie in de zorg bij pijn. Daarom heb je veel kennis en inzicht nodig over dit probleem. Het congres ‘Pijn en pijnbestrijding’ gaat in op diverse aspecten, actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten met betrekking tot pijn en pijnbestrijding. Na afloop van dit congres weet je: • waarom we endometriose serieus moeten nemen als oorzaak van buikpijn • hoe DNA-analyse kan helpen pijnmedicatie effectiever voor te schrijven, bijwerkingen te voorkomen en mogelijke verslaving kan voorspellen • wat de nieuwste behandelmethode is bij migraine • hoe je pijnklachten na een borstkankerbehandeling her- en erkent • wat het verband is tussen pijnbeleving en leefstijl • waarom voorlichting geven over de gevaren van opiatengebruik heel erg belangrijk is en blijft • waarom je je bewust moet zijn van sekseverschillen bij chronische pijn en • hoe je als zorgverleners in een team winst kunt halen uit pijn
The PA!N Matrix: pijn en maakbaarheid? Congres van de Pijn Alliantie in Nederland Een verkenning van o.a. de complexe en multidimensionale aard van pijn, verslaving, fenotypering, immunologie, dunnevezelneuropathie en een palliatieve maatschappij. Hoe regisseren we samen hierin goede zorg? De presentaties worden ondersteund door filmtitels & filmfragmenten: een cinematische tocht door de wereld van pijn en ‘maakbaarheid’ Het programma is te vinden onder de knop brochure.
Ook wij gebruiken cookies. Dit doen we om onze website zo goed mogelijk te laten werken. Als dit voor jou geen probleem is, kun je onze site bezoeken door op akkoord te klikken. Kijk voor meer informatie:
privacy- en cookiestatement akkoord